Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Zó laat u een kantoorrenovatie goed verlopen

14 januari, 2016 16:50

Er zijn veel verschillende redenen waarom u zou kiezen voor een kantoorrenovatie. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat uw bedrijf hard groeit en het pand opnieuw ingedeeld moet worden. Een renovatie brengt de nodige stress met zich mee, maar gelukkig kunt u zelf uw steentje bijdragen aan een soepel verloop van het project.

Zorg dat u het eindresultaat duidelijk voor ogen heeft

Op een gegeven moment besluit u dat het kantoor aan een verbouwing/renovatie toe is. De reden hiervoor kan uiteenlopen, maar deze beslissing wordt meestal genomen naar aanleiding van een bepaalde gebeurtenis. Het is belangrijk dat u duidelijk voor ogen heeft hoe het pand er in de toekomst uit moet komen te zien. Zorg daarom dat u een helder plan heeft, zodat u precies weet wat er moet gebeuren. Verzamel plaatsjes, maak tekeningen en/of lijstjes, waaruit duidelijk wordt welke punten er in het nieuwe kantoor terug moet komen. Deze punten zullen namelijk de richtlijnen voor de gehele verbouwing/renovatie vormen.

Stel een (bouw)plan op

U heeft nu duidelijk voor ogen wat er allemaal moet gebeuren, maar de meeste plannen zitten waarschijnlijk in uw hoofd. Om dit te concretiseren is het aan te raden om een speciaal (bouw)plan op te stellen, waardoor u alles op papier zet en u er mede daardoor voor zorgt dat er overzicht gecreëerd wordt. Wanneer u zelf niet over voldoende tijd en/of kennis beschikt om dit tot uw takenpakket te rekenen, kan deze opdracht altijd uitgevoerd worden door een deskundige partij.

Het uitbesteden van de renovatie

Belangrijk is om vast te stellen wie de verantwoordelijkheid voor de verbouwing/renovatie krijgt. Dit hangt vaak af van hetgeen wat er precies moet gebeuren. Wanneer het kantoor enkel een kleine verbouwing hoeft te ondergaan, kunt u ervoor kiezen om zelf de regie in handen te houden. U hoeft voor deze verbouwing niet per se een grote externe partij in te schakelen. Indien het kantoor een grootschalige renovatie moet ondergaan is het inschakelen van een externe partij wel aan te raden. Deze partij zorgt er namelijk voor dat de renovatie goed en volgens planning uitgevoerd wordt. Dit is van essentieel belang, omdat anders de kans bestaat dat de grote renovatie de werkzaamheden van het bedrijf belemmert.

Ga planmatig te werk

Een goede planning is essentieel bij een verbouwing/renovatie. Deze planning kan het beste met de verschillende uitvoerders opgesteld worden, zodat de diverse werkzaamheden direct na elkaar worden uitgevoerd. Op deze manier verloopt het proces soepel en kunt u de einddatum van de verbouwing/renovatie vaststellen. Om ervoor te zorgen dat deze einddatum niet steeds uitgesteld wordt, is het aan te raden om in de planning rekening te houden met mogelijke tegenslagen.

< Het reinigen van de trap: zo doet u dat! Vier manieren om van uw badkamer een spa te maken >
...