Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Welke soort raamkozijn is de beste keuze voor u?

1 september, 2015 08:57

Misschien heeft u er niet eerder over nagedacht, maar ramen en kozijnen bepalen grotendeels de indruk van uw huis. Mensen die het huis passeren werpen een blik naar binnen en daarbij valt het oog op de ramen en kozijnen. Het soort raamkozijn dat u kiest bepaalt dus mede de uitstraling van uw huis. Daarom is het belangrijk om na te denken welk soort materiaal u wilt voor uw raam.

PVC ramen

kruisroedenramen

PVC raamkozijnen zijn van kunststof en daardoor gemakkelijk te onderhouden. U heeft weinig omkijken naar het raam omdat deze gehard is tegen de weersomstandigheden. Het grote voordeel van een pvc kozijn ten opzichte van andere ramen is dan ook dat ze weinig onderhoud nodig hebben en niet met enige regelmaat opnieuw geschuurd en geverfd hoeven worden. Daarnaast bieden ze een goede isolatie van zowel warmte als geluid. Desondanks worden pvc ramen niet als authentiek ervaren. Iets wat houten ramen wel hebben.

 

Aluminium ramen

Aluminium ramen zijn evenals pvc ramen erg duurzaam. Ze zijn eenvoudig te onderhouden wat het gebruiksgemak vergemakkelijkt. Aluminium istevens lichter dan kunststof. De afgelopen tijd zijn er ook veel ontwikkelingen op het gebied van aluminium ramen. Ze worden steeds lichter en smaller waardoor u kunt genieten van meer natuurlijk lichtinval en meer zicht naar buiten. Aluminium kozijnen dragen bijvoorbeeld bij aan een strakke uitstraling van een modern huis.

 

Houten ramen

Houten ramen zijn de oudste van de 3 genoemde soorten raamkozijnen. Houten ramen hebben een natuurlijke look waardoor ze zowel bij een moderne als klassieke stijl passen. Ramen van hout vragen echter wel meer onderhoud en zorg.  Zo is het belangrijk dat u deze regelmatig verft en in de olie zet zodat houtrot geen kans krijgt om zich te nestelen. Toch is de levensduur van houten ramen er lang: ze gaan wel 40 tot 75 jaar mee.

Veel historische panden in Amsterdam hebben een authentieke stijl inclusief houten ramen. De mensen die in deze huizen wonen zijn gevallen voor deze stijl en willen dit behouden. Wanneer het hout aan vervanging toe is, is het belangrijk om een specialist in te schakelen die verstand heeft van houten ramen. U wilt immers niet dat de uitstraling van uw pand verloren gaat.

 

Het specialisme van Anton Vermeulen

Bouwbedrijf Anton Vermeulen is de specialist op het gebied van houten ramen en kozijnen in Amsterdam en omgeving. Wij leveren maatwerk door het hout voor elk raam, kozijn of deur. Elk huis is immers anders. Wilt u meer informatie over een reparatie of vervanging van een houten raam? Dan kunt u een kijkje nemen op onze pagina over het houten raam specialisme of contact opnemen via 020 – 622 2572 en het contactformulier.

< Renovaties: welke investeringen voegen waarde toe? Infographic: 5 handige tips voor uw volgende keukenverbouwing >
...