Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Waarom kiezen voor het renoveren van je keuken?

28 augustus, 2014 17:11

De keuken is een ruimte in huis die in de meeste gezinnen intensief gebruikt wordt. Hier wordt het ontbijt, de lunch en het avondeten bereid en u spendeert hier dus relatief veel tijd. Een mooie keuken is dus wel zo aangenaam. Als u van plan bent om de keuken te renoveren of te vervangen is het verstandig om beide opties goed te overwegen. In dit blogbericht zal ik de voor-en de nadelen van een renovatie uitleggen.

Waarom renoveren?

De keuze maken of u een nieuwe keuken wilt of dat u de oude keuken laat renoveren hangt met name af van uw budget en het doel van de renovatie. Een geheel nieuwe keuken installeren kost namelijk aanmerkelijk meer geld dan het renoveren van uw oude keuken. Voor mensen met een kleiner budget is het aantrekkelijker om de keuken te renoveren. Ook voor mensen die vlak voor de verkoop hun huis nog iets van de waarde op willen krikken kunnen beter kiezen voor het renoveren van de keuken. De oude keuken krijgt zo toch een nieuw aanzien en is weer uitgerust met de nieuwste (energiezuinige) apparaten. Veel mensen struikelen bij de aankoop van een huis over een verouderde keuken.

Waarom is renoveren een stuk goedkoper?

Het grote voordeel van renoveren is dat de bestaande leidingen gewoon kunnen blijven liggen, dit maakt het renovatie proces een stuk goedkoper dan een geheel nieuwe keuken installeren. Ook wordt er bij een renovatie vaak voor gekozen om alleen de deurtjes van de keukenkastjes te vervangen in plaats van de gehele kast.

Naast het financiële plaatje is het proces van renoveren ook een stuk sneller dan het installeren van een geheel nieuwe keuken.

Zijn er ook nadelen?

Ja die zijn er zeker, het is namelijk wat lastiger om de indeling van de keuken te veranderen. Dit hangt mede samen de leidingen die naar de keuken toe lopen. Mocht u de indeling willen veranderen dan kunt u er beter voor kiezen om een nieuwe keuken te laten installeren omdat de kosten tussen renovatie en nieuw dan niet meer zoveel verschillen.

< Hoe financier ik mijn verbouwing? Verbouwingstips >
...