Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Waar moet u op letten bij een badkamerrenovatie?

2 november, 2015 11:36

Het opknappen of verbouwen van de badkamer is een intensieve en tijdrovende klus. Of u nou alleen de badkuip vervangt of de gehele badkamer opnieuw betegelt: een badkamerrenovatie heeft altijd de juiste voorbereiding nodig.

Indeling van de nieuwe badkamer

U moet zich allereerst afvragen in hoeverre u de badkamer wilt gaan verbouwen. Moet letterlijk alles vervangen worden of alleen het sanitair? Hoe wilt u de ruimte verder indelen, en lukt dit zonder alle leidingen te verleggen? Kortom: het is van groot belang dat u duidelijk voor ogen heeft hoe de toekomstige badkamer eruit moet komen te zien. Daarbij moet u rekening houden met de afmetingen van het toekomstige sanitair. Wanneer u enkel het sanitair wilt vervangen mogen de afmetingen van de nieuwe meubelen niet te veel verschillen van de oude. Kiest u er wel voor om de gehele badkamer te verbouwen? Zorg er dan voor dat u goed inschat of het nieuw gekozen sanitair gemakkelijk naar boven gebracht kan worden. Als u hierover twijfelt kunt u altijd een aannemer om hulp vragen.

 

Zorg voor een alternatieve plek om te douchen

Een badkamerverbouwing neemt relatief veel tijd in beslag. In deze periode kunt u naar alle waarschijnlijkheid geen gebruik maken van de douche, wat door veel mensen als probleem ervaren wordt. U kunt natuurlijk uw familie, vrienden of buren vragen of u hier in de tussentijd mag douchen.  Wanneer u zich hierbij niet op uw gemak voelt kunt u er ook voor kiezen om een mobiele douche bij het huis te plaatsen, zodat u dichtbij huis kunt douchen en daarbij niemand anders tot ‘last’ bent.

 

Waarschuw de omgeving voor eventuele overlast

Als je de startdatum van de verbouwing hebt vastgelegd is het aan te raden om de buren hierover in te lichten. Zo weten zij binnen welk tijdsbestek zij mogelijke klusgeluiden kunnen horen, waardoor zij zich hierop in kunnen stellen.

 

Verbouwing zelf doen of uitbesteden?

U kunt ervoor kiezen om de badkamer zelf te verbouwen. Deze verbouwing zal waarschijnlijk lang duren als u geen kluservaring heeft of alleen de mogelijkheid heeft om in de vrije uurtjes te klussen. Daarnaast kunt u de verbouwing natuurlijk ook geheel of gedeeltelijk uitbesteden. Wanneer u een specialist inschakelt weet u namelijk zeker dat u binnen korte tijd een mooie en goed afgewerkte badkamer opgeleverd krijgt.

 

Wij verbouwen de badkamer graag voor u. Wilt u meer weten over een badkamerrenovatie door Anton Vermeulen? Bekijk dan eens de volgende pagina of neem vrijblijvend contact met ons op.

< De voordelen van het bekleden van uw trap Gevelrenovatie in Amsterdam door Anton Vermeulen BV >
...