Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Vragen voor de aannemer voordat de (ver)bouw begint

10 juli, 2015 14:34

Een verbouwing, renovatie of nieuwbouwproject is een flinke investering. Een dergelijk project is niet alleen kostbaar op financieel gebied, maar kost ook de nodige tijd en energie. Voordat de aannemer begint aan uw bouwproject is het handig om alvast wat zaken te bespreken. Aannemer Anton Vermeulen zet er een aantal op een rij.

De planningplan bij verbouwing
Elk bouwproject is verschillend, toch valt er altijd iets te zeggen over de grote lijnen. Dit is meer dan een startdatum en een verwachte einddatum. De aannemer kan u vooraf al duidelijkheid geven over een aantal belangrijke meetpunten. Dit verschilt per verbouwing, maar u kunt bijvoorbeeld denken aan: het eind van de sloopwerkzaamheden, het leggen van de leidingen of het begin van de uiteindelijke inrichting.


De knelpunten
Een ervaren aannemersbedrijf weet vaak precies wat de knelpunten voor een bouwproject zijn. Zorg dat u voorbereid bent op eventuele ‘worst case scenario’s’. Een goede voorbereiding helpt u om mogelijke tegenslagen zowel financieel als emotioneel goed op te vangen.

 

Bescherming van het huis

Bij sloop of verbouw van een deel van de woning of bedrijfspand is het goed om duidelijkheid te vragen van de aannemer over de bescherming van de rest van het pand. Dit gesprek wilt u het liefst voeren vóórdat het project begint. Bespreek welke maatregelen de aannemer neemt om uw bezit te beschermen en hoe eventuele schade afgehandeld wordt.

De communicatiebouwstenen
Zorg ervoor dat er voorafgaand aan het project duidelijkheid is over de communicatielijnen. Is het nodig om op bepaalde momenten beschikbaar te zijn? Gaat de communicatie via de telefoon of per mail? Door deze zaken alvast met de aannemer te bespreken weten beide partijen waar ze aan toe zijn. U weet wanneer u een contactmoment kunt verwachten en de aannemer weet wanneer u bereikbaar bent. Zo loopt het bouwproject geen onnodige vertraging op door moeizame communicatie.


Stel uw vraag aan Anton Vermeulen
Als u naar aanleiding van dit artikel vragen heeft voor aannemer Anton Vermeulen kunt u deze stellen via het contactformulier. Ook als u een vrijblijvende offerte aan wil vragen voor uw bouwproject kunt u bij dit formulier terecht.

 

< 5 Tips om ruimte te besparen bij uw keukenrenovatie Wat te verwachten bij uw verbouwing >
...