Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Voordelen van een houten trap

22 juli, 2015 09:51

Bij een woningrenovatie kiezen mensen er vaak voor om de woonkamer, keuken of slaapkamer te renoveren. Er wordt echter vaak niet gedacht aan de trap, terwijl deze wel degelijk waarde kan toevoegen aan uw woning. Trappen zijn er in vele soorten en maten: een trap met vloerbedekking, een open trap, een metalen trap en natuurlijk de houten trap. Wist u dat een houten trap veel voordelen heeft? Wij zetten ze voor u op een rijtje:

Uitstralingtrap-naar-dakterras
Wanneer u uw trap laat renoveren is hout een optie die niet snel wordt overwogen. Desalniettemin kan een houten trap uw interieur een nieuwe frisse en moderne uitstraling geven. Het verwerken van een materiaal als hout in uw trap, kan het interieur daarnaast een natuurlijke look geven. Bovendien creëert hout een relaxende en natuurlijke omgeving in uw woning en laat hout een ruimte groter lijken.


Isolerend
Houten trappen hebben isolerende eigenschappen door de dichte structuur. Het bekleden van de trap kan ook bijdragen aan de isolerende werking. Hierbij kunt u denken aan tapijt en stof, maar ook een bepaalde houtsoort. Bovendien isoleren houten trappen warmte redelijk goed en is de renovatietijd tamelijk kort vergeleken met andere trappen.


Visitekaartje
U bent zich er waarschijnlijk niet van bewust, maar de trap is meestal één van de eerste dingen die mensen zien als ze bij u binnenkomen. Een mooie houten designtrap kan bijvoorbeeld als visitekaartje gelden voor uw woning. Tevens is de trap is vaak een centraal punt in huis en het kan een echte eyecatcher zijn.


Schoonmaken
Houten trappen zijn door hun gladde oppervlak eenvoudig schoon te maken. Een trap met tapijt kan vaak een voordeligere optie zijn, maar deze is sneller vies, moeilijk schoon te maken en wordt snel platgelopen.

Toegevoegde waarde

De moderne uitstraling en de natuurlijke look van een houten trap kunnen waarde toevoegen aan uw huis. Trappen van een sterke houtsoort zijn vaak een grote investering, maar ze gaan dan ook levenslang mee. Een kwalitatief goede houten trap is evenzeer van toegevoegde waarde wanneer u uw huis ooit zou willen verkopen. Een mooie houten trap kan uw huis er uit laten springen in de verzadigde huizenmarkt.

Wilt u advies van een expert over houten trappen? Of wilt u een vrijblijvende offerte van uw houten trap renovatie in Amsterdam? Bekijk dan wat wij kunnen betekenen voor uw trap, of neem contact met ons op via 020 622 8572 of via het contactformulier.

< Infographic: 5 handige tips voor uw volgende keukenverbouwing 5 Tips om ruimte te besparen bij uw keukenrenovatie >
...