Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Vier manieren om van uw badkamer een spa te maken

30 december, 2015 13:53

Een steeds drukker leven zorgt voor behoefte aan ontspanning. Daarom wordt het bezoeken van een spa ook steeds populairder onder Nederlanders. Ontspant u liever thuis? Creëer dan een wellness centre in uw eigen badkamer!

Voeg warme kleuren toe aan uw badkamer

Wanneer u aan een spa denkt, denkt u aan warmte. Het is u vast niet vreemd dat warme kleuren zorgen voor een ontspannen uitstraling. Vervang een witte- of aluminiumkast dus door een exemplaar van bijvoorbeeld hout. Een vloer – inclusief vloerverwarming – in een warme kleur als lichtbruin doet ook veel voor de uitstraling van uw badkamer.

Simpelere en goedkopere manieren om een warme sfeer te creëren zijn bijvoorbeeld badmatten of een spiegel met een houten rand. Met houten en stenen producten brengt u de natuur naar uw badkamer.

Gebruik kleine accessoires

In een spa zorgen kleine accessoires vaak voor de details. Plaats bijvoorbeeld een rij met kaarsen op een rand waar ze veilig kunnen staan. Brandende kaarsen geven een warm en relaxed gevoel. Een orchidee geeft een extra twist aan uw badkamer: de bloem staat voor luxe, liefde, schoonheid en kracht en wordt daarom ook veel gezien in wellness centres. Geurstokjes of wierrook maken de spa-sfeer in uw badkamer compleet.

Orden uw badkamer

Geen enkele spa heeft oude, versleten opgevouwen badlakens met verschillende kleuren: netheid en geordendheid zorgt voor een gevoel van rust. Een spagevoel creëert u zelf gemakkelijk door badlakens aan te schaffen die allemaal dezelfde kleur hebben. Plaats de lakens - netjes opgevouwen - in een open kastje. Kies ervoor om de ‘ronde’ kant naar voren te laten wijzen. Zorg voor een evenredige verdeling van de handdoeken, dit geeft eenheid en rust in uw badkamer.

Laat natuurlijk licht binnen

Zorgt dat uw badkamer een raam heeft waardoor er wel natuurlijk licht naar binnen komt, maar niet naar binnen gekeken kan worden. Het is heerlijk om zonnestralen op te vangen, terwijl u geniet van een bad. Natuurlijk licht heeft als voordeel dat u niet altijd gebruik hoeft te maken van lampen. Wanneer u wel gebruik maakt van verlichting, kies dan het liefste voor warm wit, en zorg dat de lampen dimbaar zijn.

Anton Vermeulen helpt u graag met het creëren van een spa in uw eigen badkamer. Bekijk de volgende pagina of neem vrijblijvend contact met ons op via 020-6222572.

< Zó laat u een kantoorrenovatie goed verlopen Gaat u renoveren? Stel prioriteiten! >
...