Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Verbouwingstips

11 juli, 2014 16:11

Neem je tijd met het ontwerp van je verbouwing

Denk goed na wat je wilt bereiken met je verbouwing. Wil je meer ruimte of licht in huis? Of wil je je huis beter isoleren?

Het is verstandig om een oriënterend gesprek met een aannemer aan te vragen. Zij kunnen een nieuwe dimensie geven aan uw ideeën en komen vaak met dingen op de proppen waar u zelf niet eens aan gedacht heeft. Tevens kunnen zij u een inschatting geven wat uw plannen gaan kosten. Het komt namelijk nog wel eens voor dat mensen enthousiast zijn over hun verbouwing maar er achter komen dat de verbouwing toch iets te duur is.

Leg afspraken vast op papier

Zet alle afspreken die je maakt met je aannemer op papier. Bewaar uiteraard ook uiteraard altijd alle offertes en contracten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Betaal je verbouwing vanuit je hypotheek

Het kan goedkoper zijn om voor je verbouwing een aanvullende hypotheek aan te vragen. De verbouwingskosten zijn hierdoor aftrekbaar van de belasting. Informeer hiervoor bij je bank!

Als je een nieuw huis koopt en je weet dat je gaat verbouwen is het slim om hier al rekening mee te houden en een hogere hypotheek af te sluiten. Zo bespaar je namelijk op notariskosten.

Vergunning voor de verbouwing

Hoe groter je verbouwing is, hoe groter de kans is dat je een vergunning nodig hebt. Dit kan een bouw-, sloop of milieuvergunning zijn. De wetgeving rondom vergunningen is vaak erg ingewikkeld. Je doet er daarom ook verstandig aan om je plannen aan de gemeente voor te leggen. De gemeente toets je plan aan het bouwbesluit en kan je precies vertellen welke vergunningen je nodig hebt.

< Waarom kiezen voor het renoveren van je keuken? Het terugverdienen van je verbouwing >
...