Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Tips voor uw badkamer verbouwing

9 januari, 2015 11:12

Bij de aanschaf van een nieuw huis zijn er een aantal onderdelen waarop het huis zal worden beoordeeld. Zo kan het belangrijk zijn dat er voldoende slaapkamers in huis moeten zijn, er genoeg speelruimte in de tuin is voor de kinderen, of dat er een mooie, moderne badkamer naast de slaapkamer zit. Met kleine aanpassingen in bijvoorbeeld de badkamer kunt u de waarde van uw huis verhogen mocht u uw huis willen verkopen.

Als u uw badkamer gaat verbouwen moet u een aantal afwegingen maken. Wilt u namelijk de hele badkamer verbouwen, of voldoet een gedeeltelijke verbouwing ook? Moet de indeling veranderd worden? Door wie wordt de verbouwing uitgevoerd en met welk materiaal wordt dit gedaan? Omdat alle keuzes invloed hebben op de kosten en de tijdsplanning is het belangrijkrijk om bewuste en zorgvuldige keuzes te maken. Hier volgen enkele tips met het oog op uw verbouwing:

  1. 1. Vervang alleen de slechte materialen:

Wanneer de badkamer er nog prima uit ziet, maar er zijn een aantal onderdelen toe aan een renovatie, kunt u de goede onderdelen van de badkamer gewoon laten zitten. De wastafel en de douche zijn misschien aan vervanging toe, terwijl de vloer gewoon nog erg mooi is. Vervang de oude onderdelen waardoor het comfort in de badkamer verbeterd en de badkamer een frisse uitstraling krijgt.

  1. 2. Vervang de tegels:

Wanneer u de vloer- en wandtegels laat vervangen ontstaan er een compleet nieuwe badkamer. Hierdoor waant u zich in een nieuwe badkamer, terwijl er nauwelijks onderdelen vervangen zijn. U kunt er voor kiezen om de nieuwe tegels over de andere te plaatsen, wat een stuk minder werk is dan het verwijderen van de oude tegels. Hou hierbij wel rekening met een hogere vloer waardoor er een hoogteverschil ontstaat met de wastafel, de deur en het toilet.

  1. 3. Ga slim met het budget om:

Is de badkamer nou zo erg verouderd, dat er nog tegels in zitten uit grootmoeders tijdperk en de overige materialen niet mooi meer zijn of niet goed meer functioneren, dan moet de hele badkamer worden vervangen. In dit geval is het belangrijk om slim met het budget om te gaan. Mocht je een dure smaak hebben, dan zal u misschien iets af moeten wijken van uw idealen en de badkamer iets anders inrichten. Koop sterk afgeprijsde, maar goede producten om de basis te leggen voor uw nieuwe badkamer. Mocht u niet de gehele badkamer gelijk volledig in kunnen richten, renoveer dan eerst de basis en voeg later dingen toe die de badkamer wat extra’s geven, zoals een douchegordijn omruilen voor een douchewand.

Meer informatie over verbouwingen en renovaties?

Aan de hand van deze tips kunt u gaan kijken of u de volledige badkamer wilt gaan renoveren, of dat u slechts elementen gaat vervangen. U kunt met name besparen door online de gewenste materialen te kopen, die u door een vakman laat installeren. Hierdoor ziet uw badkamer er een stuk professioneler uit en zal de waarde van uw woning ook daadwerkelijk stijgen. Bent u ondertussen al wel op zoek naar de juiste materialen en een goede, ervaren vakman in de regio Amsterdam? Neem dan eens een kijkje op onze website voor meer informatie over verbouwingen en renovatie. Liever persoonlijk uw vragen stellen? Neem dan telefonisch contact op met 020-6222572.


< Vijf redenen om te kiezen voor houten ramen en kozijnen Behoud van de authentieke stijl >
...