Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Nooit meer stofwolken tijdens een renovatie

8 februari, 2016 16:55

Vooral tijdens het klussen ontstaat een lading stof, door bijvoorbeeld boor- en zaagwerkzaamheden. Anton Vermeulen geeft u een aantal tips om te voorkomen dat stofwolken zich door het hele huis verplaatsen.

Stofwolken zijn schadelijk voor uw gezondheid

Zonder het gebruik van een mondkapje is het moeilijk te voorkomen dat stof ingeademd wordt. Het inademen van te veel stofdeeltjes is schadelijk voor uw gezondheid. Bij boorwerkzaamheden is het dan ook raadzaam om een mondkapje te gebruiken. Voert u de klus niet zelf uit? Maak dan afspraken met uw aannemer over de stofverwerking. Er zijn verschillende technieken om de stofwolken tijdens bouwwerkzaamheden te verminderen.

Plaats stofwerende doeken

Stof verplaatst zich heel makkelijk door een huis. Het stof dat tijdens de verbouwing ontstaat, bereikt zonder hulpmiddelen zoals stofzuigers en luchtwassers binnen no-time de rest van uw woning. Uw aannemer kan ruimtes waarin gewerkt wordt afscheiden van andere ruimtes. Dit gebeurt door plastic afscheidingswanden. Deze wanden houden alle stof in de ruimte waar gebouwd wordt. In de afscheidingswanden zit vaak een rits om de bouwruimte te betreden. Probeer het openen van de rits te beperken: bij opening van de rits hebben stofwolken vrij baan.

Gebruik gereedschap met stofzuigmogelijkheden

Steeds meer gereedschapsfabrikanten ontwikkelen apparaten met stofzuigfunctie. Op het gereedschap is een opvangbakje met zuigfunctie gemonteerd. Hierdoor wordt ongeveer 90% van alle stofdeeltjes - op het moment van contact met het booroppervlak - opgevangen. De apparatuur is vrij prijzig. De gereedschappen variëren in prijs van €5.500,- tot €6.500,-. Een nadeel is dat slechts tien tot twintig procent van de tools geschikt zijn voor de bouwwerkzaamheden.

Luchtwassers voor bouwwerkzaamheden

Stof verplaatst zich tijdens bouwwerkzaamheden erg snel door het hele huis. De verspreiding kan voor een groot deel opgevangen worden door luchtwassers. Deze filteren de lucht en vangen daarbij de stofdeeltjes op. Een nadeel is dat de filters om de 20 minuten vervangen moeten worden. De filters moeten opnieuw gekocht worden en daardoor zijn de luchtwassers in gebruik duur.

Meer informatie nodig?

Bent u van plan uw huis te renoveren of heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met op via het contactformulier of bel met 020 – 622 8572.

< Drie tips om in harmonie te leven met uw buren Het reinigen van de trap: zo doet u dat! >
...