Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Inspiratie voor uw keukenrenovatie

7 november, 2014 11:07

Een van de belangrijkste elementen in een huis is de keuken. Het formaat en de functionaliteit zijn natuurlijk belangrijke en bepalende factoren, maar het aanzicht van de keuken bepaald of u prettig staat te koken in uw eigen huis. In plaats van een nieuwe keuken in te laten bouwen is het een stuk voordeliger om uw keuken te laten renoveren. Met het renoveren van een keuken kunnen de bestaande leidingen namelijk gewoon blijven liggen. Als u dus uw oude keuken zat bent, dan kunt u het beste de verouderde keukenkastjes of apparatuur laten vervangen. Naast het vervangen kunt u de keuken ook wat anders in gaan richten in de toekomst.

Hou het kleurgebruik neutraal

Een neutrale kleur in de keuken zorgt ervoor dat de keuken ruim oogt. Een witte keuken is op het moment erg populair omdat het niet alleen groot oogt, maar ook rust uitstraalt. Hierdoor zult u zich snel op uw gemak voelen en met meer plezier achter het aanrecht staan. Een aanrechtblad is erg mooi om een contrasterende kleur te gebruiken, bijvoorbeeld een donker, natuurstenen aanrechtblad. Als u het minimale kleurgebruik erg saai vind, is het aan te raden om kleur toe te voegen door potjes met pasta’s, rijst en specerijen in de keuken te plaatsen. Zodra de kleuren gaan vervelen zijn deze potjes namelijk makkelijk te vervangen.

Een kookeiland biedt vrijheid

De lichte kleuren in uw keuken maakt het geheel al een stuk vrijer en groter, maar toch kan het nog groter ogen. Door niet het gehele werkblad tegen de muur aan te zetten, maar bijvoorbeeld een kookeiland te installeren creëert u een modern en vrij keukenblad. Het kookeiland kunt u geheel vrij in de ruimte, of op de kopse kant tegen de muur aan plaatsen, waardoor er aan beide kanten van het aanrecht ruimte ontstaat om te koken of te zitten. Inderdaad, u kunt er ook aan gaan zitten. Leuk is namelijk om aan één van de twee zijdes, of de vrije kopse kant te gebruiken als bar. Neem barkrukken in de kleur van het aanrechtblad, zodat dit mooi op elkaar aansluit.

Een industriële look met RVS apparatuur

Eerder genoemde aanrechtblad en barkrukken passen goed bij industriële, roestvrijstalen apparatuur. De roestvrijstalen kleur contrasteert daarnaast ook goed bij de witte kastjes en planken in de keuken. Op dit moment is met name een grote oven, met een aantal kookplaten erboven erg gewild. Hang daarboven weer een roestvrijstalen afzuigkap en het is helemaal af. U moet er natuurlijk wel van houden, maar als u de koelkast ook gaat vervangen is het een idee om de oude koelkast te vervangen voor een grote, roestvrijstalen Amerikaanse koelkast. Geen ruimte voor? Neem dan een koelkast die mooi bij de kastkleuren past.

Vrijblijvend advies

Als u ervoor kiest om uw huidige keuken te gaan vervangen, dan is het verstandig om de keuken te laten renoveren en niet compleet te laten vervangen. Let daarbij goed op neutrale en contrasterende kleuren om er een echt succesproject van te maken. Het verstandigste is om uw plannen met een professional te bespreken, zodat diegene u kan adviseren over de mogelijkheden in uw keukenruimte. Bij aannemersbedrijf Anton Vermeulen heeft u persoonlijk contact met een aannemer met verstand van zaken. Kijk voor alle mogelijke diensten op www.antonvermeulen.nl/diensten of bel met 020-6222572 om direct een afspraak te maken en uw keuken te renoveren.

< Behoud van de authentieke stijl Hoe financier ik mijn verbouwing? >
...