Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Hoe financier ik mijn verbouwing?

16 oktober, 2014 16:10

Vaak is een verbouwing een investering die de waarde van uw huis omhoog laat gaan. Bij een verbouwing kunt u denken aan renovatie van uw huis, of aan een uitbouw waarbij meer ruimte wordt gecreëerd. Met name een uitbouw zorgt ervoor dat de waarde van uw huis stijgt. Om een waardestijging van uw huis te realiseren zal er eerst een investering gedaan moeten worden. Maar als u niet gespaard heeft voor een verbouwing zal het geld uit een ander potje moeten komen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden voor de financiering van uw huis die de kosten zullen investeringskosten zullen dekken.

Een tweede hypotheek

Met een tweede hypotheek creëert u extra financiële ruimte voor een grotere verbouwing. Handig aan een tweede hypotheek is dat u de hypotheekrente in veel gevallen kunt aftrekken in uw belastingaangifte. Wel moet het dan om een lineaire hypotheek, of een annuïteitenhypotheek gaan. In beide gevallen moet de hypotheek over een periode van dertig jaar worden afgelost.

Om veel extra kosten te omzeilen is het handig om uw tweede hypotheek bij uw huidige hypotheekverstrekker af te sluiten. Op basis van verschillende feiten, zoals de waarde van uw woning na de verbouwing en de hoogte van uw inkomen wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een tweede hypotheek.

Gebruik uw hogere inschrijving

Het kan zo zijn dat u in het verleden, bij het afsluiten van uw eerste hypotheek de hypotheek af heeft gesloten voor een hoger bedrag dan het bedrag dat u nodig had voor de verbouwing. Vaak kunt u het verschil gebruiken voor een financiering van bijvoorbeeld een verbouwing.

Toch is het niet zeker dat u de financiering ook daadwerkelijk krijgt van de geldverstrekker. Wederom wordt de marktwaarde van uw woning na de verbouwing en uw huidige inkomen getoetst.

Een persoonlijke lening

Wanneer u een kleinere financiering nodig heeft voor bijvoorbeeld de renovatie van uw keuken of badkamer, is een persoonlijke lening vaak een goede optie. Omdat het om kleinere bedragen gaat bij een persoonlijke lening is de aflosperiode vijf jaar. Je krijgt gemakkelijker een persoonlijke lening dan een tweede hypotheek en daarbij zijn de kosten van de rente bij een persoonlijke lening onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Dien hiervoor een aflossingsschema voor aan de belastingdienst.

Belangrijk voor de geldverstrekker van een persoonlijke lening is met name uw inkomen, uw woonlasten en andere financiële verplichtingen.

Een onderhandse lening

U kunt natuurlijk ook aankloppen bij vrienden of familie om geld te lenen. Wanneer een persoon in uw omgeving geld beschikbaar heeft voor een verbouwing aan uw huis is dat zeer gunstig. De voorwaarden die u onderling afspreekt zijn vaak vele malen gunstiger dan de hoge rente of korte aflosperiode van grotere geldverstrekkers.

Belangrijk is om goede afspraken te maken met uw onderhandse geldverstrekker. Leg deze gemaakte afspraken altijd schriftelijk vast om onderlinge onenigheid in de toekomst te voorkomen.

Op zoek naar een aannemer?

Heeft u de financiering rond en gaat u verbouwen in de omgeving van Amsterdam, dan bent u bij het aannemersbedrijf Anton Vermeulen aan het juiste adres. Met jarenlange ervaring en persoonlijk contact kunt u een scherp geprijsde verbouwing of renovatie verwachten. Voor meer informatie over de mogelijke diensten of voor een offerte kunt u contact opnemen met het telefoonnummer 020-6222572.

< Inspiratie voor uw keukenrenovatie Waarom kiezen voor het renoveren van je keuken? >
...