Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Het terugverdienen van je verbouwing

27 mei, 2014 16:17

Door de crisis kiezen veel mensen voor een verbouwing in plaats van een verhuizing. Een verbouwing verhoogt niet alleen je woonplezier maar kan ook leiden tot een waardevermeerdering van je huis.

Echter, niet elke verbouwing levert een waardevermeerdering van je huis op. In dit blogbericht zal ik de verbouwingen opsommen die in veel gevallen een waardevermeerdering van je huis opleveren.

 

Wel een waardevermeerdering van je huis

 

Aanbouw

Verbouwingen die meer woonruimte opleveren in huis leveren in het algemeen een waardevermeerdering voor je huis op. Een aanbouw op de begane grond levert uiteraard meer woonruimte op, maar hou er ook rekening mee dat dit ten koste gaat van je tuin. Zeker als je een kleine tuin hebt moet je hier rekening mee houden. Als er door de verbouwing bijna geen tuin meer overblijft levert dit misschien problemen op bij de verkoop als de koper gehecht is aan het hebben van een redelijke tuin.

Dakkapel

Het grote voordeel van een dakkapel is dat je geen tuin inlevert en dat het vaak een relatief goedkope verbouwing is. Een dakkapel levert in de meeste gevallen een extra slaapkamer op in een ruimte die voorheen niet veel gebruikt werd (de zolder).

Onderhoud

Onderhoud aan je huis is altijd goed. Je kunt hierbij denken aan het vervangen van de kozijnen, onderhoud aan het dak of het huis beter laten isoleren. Achterstallig onderhoud maakt het natuurlijk minder aantrekkelijk om een huis te kopen.

 

Minder goede investeringen aan je huis

Een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer zal je huis zeker meer waard maken maar het is een relatief dure investering die je minder snel terug zult verdienen. Als je er echt op uit bent om een hoog rendement uit je investering te halen is het verstandiger om de keuken of badkamer niet te vervangen maar te renoveren.

< Verbouwingstips
...