Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Het reinigen van de trap: zo doet u dat!

27 januari, 2016 17:14

De trap wordt in merendeel van de huishoudens het meest gebruikt en dat is naar verloop van tijd te zien ook. Door het intensieve gebruik wordt de trap vies en kan het slijtage vertonen. Wilt u er toch voor zorgen dat de trap er te allen tijde goed onderhouden uitziet? Wij zetten wat tips op een rij om uw trap zo goed mogelijk te reinigen.

Houten trap

Voor het schoonmaken van een houten trap heeft u geen speciale poetsmiddelen nodig: water en een zachte doek/spons helpen u al een heel eind op weg. Krijgt u daarmee bepaalde plekken toch niet van het hout af? Kies er dan absoluut niet voor om met agressieve reinigingsmiddelen zoals chloor en andere zeep bevattende producten aan de slag te gaan, aangezien deze middelen niet goed zijn voor het hout. Om ervoor te zorgen dat het hout zijn mooie uitstraling behoudt is het aan te raden om de trap één a twee keer per jaar te bewerken met speciale houtproducten. Heeft u alles geprobeerd, maar wordt uw houten trap niet meer zoals u wilt? Dan is de trap misschien wel aan renovatie toe.

Traploper of tapijt

Het schoonhouden van een traploper vraagt meer inspanning dan het poetsen van een houten trap. Het wekelijks stofzuigen van de traploper houdt hem al redelijk schoon, maar het kan zijn dat u bepaalde plekken niet uit het tapijt krijgt. Indien dit het geval is moet u andere maatregelen treffen: dep allereerst zoveel mogelijk van de vlek weg, zonder daarbij gebruik te maken van speciaal schoonmaakmiddel. Als het speciale schoonmaakmiddel toch noodzakelijk blijkt moet u oppassen dat u de vlek niet dieper het tapijt in wrijft. Ga dus zorgvuldig te werk en wrijf van buiten naar binnen. Om de plek te drogen kunt u het beste gebruik maken van een witte handdoek, dan weet u namelijk zeker dat deze geen kleur afgeeft. Wanneer de plek goed is opgedroogd zult u pas zien of de vlek volledig uit het tapijt getrokken is.

Stalen trap

Dit type trap heeft weinig onderhoud nodig, omdat de meeste stalen trappen een speciale poeder bevatten die het materiaal tegen roest en vuil beschermd. Indien u de trap meeneemt tijdens de wekelijkse schoonmaak hoeft u enkel wat water te gebruiken en de trap ziet er weer als nieuw uit.

Lederen trap

Mensen die kiezen voor een leren trap houden vaak van het glanzende effect van de stof. Als u het leer niet regelmatig onderhoud zal de mooie uitstraling ervan verdwijnen en ziet de trap er al snel dof uit. Zorg er daarom voor dat u eens in de zoveel tijd de trap insmeert met een speciaal onderhoudsmiddel. Wanneer u de trap niet invet kunt u het leer afnemen met een licht vochtige doek.

 

 

< Nooit meer stofwolken tijdens een renovatie Zó laat u een kantoorrenovatie goed verlopen >
...