Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Gaat u renoveren? Stel prioriteiten!

14 december, 2015 09:26

Stel u voor: u wilt uw huis renoveren. Een nieuwe badkamer met jacuzzi, een nieuwe keuken of toch die langverwachte tuinkamer met openslaande deuren. Maar waar moet u beginnen? Anton Vermeulen zocht voor u uit waar de hoogste prioriteiten liggen bij een renovatie.

Bepaal de condities

Voordat u beslist met welke ruimte u wilt beginnen, is het belangrijk de conditie waarin alles verkeert in kaart te brengen. Bepaal voor uzelf wat er echt slecht uitziet. Een goed werkend bad zonder bubbels heeft geen prioriteit als de kraan in dezelfde badkamer al maandenlang niet naar behoren werkt. Zorg ervoor dat u analyseert wat er nog wel op een juiste manier functioneert en wat juist niet. Begin met het renoveren van de ruimte waar dingen niet naar behoren werken.

 

Neem uw energiepeil als maatstaaf

Niets is zo vervelend als een project dat na een jaar nog steeds niet afgerond is. Ga uit van uw eigen energiepeil: na een drukke periode is het niet verstandig een grote renovatie te doen. Een verbouwing tijdens of na een drukke periode kan uw welverdiende rust verstoren. Kies juist voor een grote renovatie na een rustige periode, zodat u opgeladen bent. Een goede periode is bijvoorbeeld de zomervakantie.

Houd rekening met uw budget

Misschien wel de belangrijkste prioriteit bij een renovatie. De plannen kunnen nog zo goed uitgewerkt zijn; een budget is bepalend bij de mogelijkheid tot uitvoering van het project. Houd bijvoorbeeld rekening met randzaken bij aankoop van een badkamer. Een badkamer moet geplaatst worden en zal onderhouden moeten worden. De advertentie kan 5.000 euro vermelden, maar de totaalprijs kan makkelijk verdubbelen. Ga bij een renovatie om tafel met uw aannemer. U kunt door hem een persoonlijk plan en advies laten opstellen en een gedetailleerde offerte laten maken.

 

Groen, groener, groenst

Geef energiebesparende renovaties prioriteit. Een renovatie die uiteindelijk geld voor u kan besparen, is bijvoorbeeld een isolatierenovatie. Het verbeteren van isolatie zorgt voor lagere energiekosten en het is ook nog eens goed voor het milieu. Kies bijvoorbeeld voor dubbelglas in plaats van enkelglas. Dit scheelt in de wintermaanden erg veel wanneer de gure oostenwind op het raam staat. Zo blijft uw geld later in uw eigen zak.

Heeft u uw prioriteiten gesteld en is uw huis klaar voor een renovatie? Bekijk dan eens de volgende pagina of neem vrijblijvend contact met ons op via 020-6222572.

< Vier manieren om van uw badkamer een spa te maken De voordelen van het bekleden van uw trap >
...