Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

Drie tips om in harmonie te leven met uw buren

22 februari, 2016 15:17

Ons land is dichtbevolkt en buren kunnen hierdoor behoorlijk op elkaars lippen zitten. Het is echter wel zo fijn om thuis even helemaal tot rust te komen. Anton Vermeulen zocht uit wat er gedaan kan worden om in harmonie met uw buren te leven.

Nooit meer geluidsoverlast

Geluidsoverlast is waarschijnlijk het eerste dat bij u opkomt bij potentiële problemen met uw buren. Dit kan ontstaan via bijvoorbeeld de televisie, spelende kinderen en muziek. Andere vervelende geluiden zijn bijvoorbeeld voetstappen en draaiende wasmachines.

De oplossing tegen deze overlast is geluidsisolerend materiaal. Rubber is hier bijvoorbeeld uitermate geschikt voor. De meest voor de hand liggende oplossing is rubber in combinatie met een voorzetwand. Geluidsisolerend materiaal wordt gebruikt om geluid buiten of binnen een ruimte te houden. Geluidswerende isolatie zorgt ervoor dat geluid van uw buren niet uw woning binnentreedt.

Een frisse geur in de gang

De geur uit de keuken blijft vaak lang hangen in een appartementencomplex. Zorg ervoor dat uw woning fris ruikt, door de afzuigkap tijdens en na het koken op de juiste manier te gebruiken. Veel mensen zetten de afzuigkap op maximale luchtstroom op het moment dat ze koken. Het is beter om het systeem op een gemiddelde luchtstroom te zetten voor een langere tijd; de effectiviteit van zo’n apparaat is dan veel hoger. Zorg er ook voor dat de filters frequent worden verschoond. In de afzuigkap kan vet ontstaan, wat stank veroorzaakt. Het juiste gebruik van de afzuigkap door uw buren en uzelf voorkomt stankoverlast.

Voorkom starende buren

Veel mensen zijn erg gesteld op hun privacy, terwijl dit in een dichtbevolkt land soms lastig te waarborgen is. Gezien worden door de buren tijdens het omkleden kan leiden tot onprettige situaties. Om deze situaties te voorkomen, is het bedekken van ramen een goede oplossing. Hierdoor hoeft u zich minder druk te maken over buren die naar binnen kunnen gluren. Doe dit bijvoorbeeld door middel van traditionele rolluiken of zelfklevend raamfolie; dit zijn simpele en goedkope manieren om uw privacy te verhogen. Een iets duurdere oplossing is het plaatsen van eenzijdig geblindeerde ramen. Deze blinderen het zicht van buiten, maar laten nog wel licht door.

Anton Vermeulen helpt u graag met het uitwerken van ideeën om in harmonie met uw buren te leven. Neem vrijblijvend contact met ons op via 020-6222572.

< Laat de verbouwing over aan de professional Nooit meer stofwolken tijdens een renovatie >
...