Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

De voordelen van het bekleden van uw trap

18 november, 2015 10:10

De trap in uw woonkamer is een belangrijk onderdeel van uw huis. Het kan een woning maken of kraken. Door uw trap te bekleden verandert u niet alleen de uitstraling ervan, het verhoogt ook de veiligheid en de isolatie. Benieuwd naar de andere voordelen? Lees snel verder.


Een match met het interieur

De trap in uw huis kan complementair zijn aan de rest van het interieur. Door de trap te bekleden met hetzelfde laminaat of tapijt als in de woonkamer en hal, wordt de verdieping één geheel. Een met het interieur matchende trap creëert rust en harmonie.

Geluiddempend

Een kale, houten trap heeft als nadeel dat het relatief veel geluid produceert als u er op loopt, zeker wanneer u schoenen draagt. Door de trap te bekleden met tapijt, worden de geluiden aanzienlijk gedempt. Niet alleen fijn voor u, maar ook voor de buren.

Blikvanger

In het eerste punt gaven we al aan dat de trap één kan worden met het interieur door dezelfde bekleding te gebruiken als de rest van de verdieping. Het tegenovergestelde is natuurlijk ook mogelijk. Door juist een totaal ander materiaal te kiezen, wordt de trap een echte blikvanger. Denk bijvoorbeeld aan een donkerhouten trap bij een strak, wit interieur.

Isolatie

Houten trappen hebben van zichzelf al een isolerende eigenschap. Dit komt door de dichte structuur van het hout. Het bekleden van uw trap met tapijt of laminaat draagt bij aan deze goede isolatie. De trap houdt op deze manier de warmte beter vast en zorgt voor een behaaglijk huis.

Veiligheid

Het laatste punt, maar zeker niet de minste. Veiligheid is een zeer belangrijke reden om uw trap te bekleden. Een houten trap is van nature relatief glad en uw trap bekleden met bijvoorbeeld anti-slip strips of tapijt zorgt dan ook voor een verbeterde grip. In ons volgende artikel leest u meer over de verschillende manier waarop u uw trap kunt bekleden.

Meer informatie over trappen?

Wilt u advies over de bekleding van uw trap of wilt u uw trap laten renoveren? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel met 020 – 622 8572.

< Gaat u renoveren? Stel prioriteiten! Waar moet u op letten bij een badkamerrenovatie? >
...