Anton Vermeulen B.V.

  • Familiebedrijf sinds 1939
  • Klein bedrijf
  • Persoonlijk contact
  • Scherp geprijsd

5 Tips om ruimte te besparen bij uw keukenrenovatie

15 juli, 2015 10:50

Anton Vermeulen is de aannemer in Amsterdam met jarenlange ervaring in het renoveren van keukens. In Amsterdam bestaan veel appartementen met een kleinere keuken dan gemiddeld. Een goed ontworpen keuken zorgt er voor dat u maximaal van de ruimte kunt genieten. Omdat ruimte besparen bij het renoveren van een kleine keuken vaak een uitdagende klus is, hebben wij 5 tips opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Lichte kleuren in een kleine keuken

Als u baalt van uw kleine keuken, kan het bij de renovatie interessant zijn om rekening te houden met kleur. Donkere kleuren in een kleine keuken laten bijvoorbeeld een kleine keuken nog kleiner lijken. Daarnaast geeft een donkere kleur een minder aantrekkelijke indruk. Het creëren van natuurlijk licht, bijvoorbeeld door een houten raam te laten maken, kan bijdragen aan het visueel vergroten van een kleine keuken.

Slimme kastjes

In een kleine keuken moet u soms creatief zijn bij de renovatie. Voor gebrek aan opbergruimte bestaan er tegenwoordig allerlei kastjes in verschillen vormen en maten die hiervoor een oplossing kunnen bieden. Zo zijn er bijvoorbeeld kastjes die je uit kunt schuiven, zodat zowel links als rechts opbergruimte wordt gecreëerd.

Opbergruimte

Om ruimte te besparen in uw kastjes, kunt u er ook voor kiezen om potten en pannen boven het aanrecht op te hangen. Er bestaan allerlei handige design rekjes waar u uw potten en pannen kunt opbergen. Deze zijn er handig omdat er dan ruimte voor andere spullen ontstaat in uw kastjes.

Kastindeling

Als uw aannemer uw keuken gaat renoveren, is het ook belangrijk om rekening te houden met de indeling van kastjes en deuren. De juiste indeling zorgt er voor dat u overal optimaal gebruik van kunt maken. U wilt bijvoorbeeld niet dat een kastdeurtje tegen een ander kastje aan openslaat waardoor er schade kan ontstaan. Of dat kastdeurtjes tegen elkaar openslaan wanneer deze gelijktijdig worden geopend. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om uw kastdeurtjes van een spiegel te voorzien. Kastjes met een spiegel laten uw kleine keuken groter lijken.

Omhoog denken

Om ruimte te besparen is het mogelijk om kasten te laten ontwerpen die reiken tot het plafond. Een moeilijke klus denkt u? Aannemer Anton Vermeulen kan kasten voor u op maat inbouwen! Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier of bel direct naar telefoonnummer 020 - 622 2572.

< Voordelen van een houten trap Vragen voor de aannemer voordat de (ver)bouw begint >
...